dissabte, 28 de setembre del 2013

Els i les comunistes amb la lluita a l'Hospital Clínic de Barcelona!

Els i les comunistes amb la lluita a l'Hospital Clínic de Barcelona! 

La direcció de RRHH de l'Hospital Clínic de Barcelona va entregar al Comitè d’empresa la proposta de conveni de 2013-2014 que contenia els següents flagrants atacs contra els treballadors de la casa:

-          tancar el menjador del torn de nit.
-          treure 5 dies de vacances, més dies.
-          reduir els dies d’absència per malaltia.
-          imposar una major flexibilitat laboral amb la consolidació d’una nova modalitat de contracte: els fixos discontinus.
-          la desregulació de les guàrdies.
-          consolidar el 5% de reducció de la paga.
-          en cas de cessament d’un treballador de més de 60 anys tenia una compensació econòmica igual a 6 mesos de salari base, ara se li concedirà, tan sols, dos mesos de vacances.
-          supressió de la financiació de mitja dieta al menjador del centre.
-          reducció salarial equivalent a mitja paga mensual.
-          etc.

A més, aquesta agressió s’enquadra en el pla de traslladar un 10% de llits al Sagrat cor, un hospital privat.





Davant això, els treballadors del clínic s’han mobilitzat demanant al Comitè d’empresa a que no caigui en paranys i no accepti cap dels punts que imposa la direcció del centre i el govern. Més de 200 treballadors van ser pressents a la porta on la direcció volia tantejar fins a quin punt estàvem disposats a tragar.

Els CJC/ Joves Comunistes del Poble Català han participat en les assemblees de treballadors i han denunciat que aquest atac s’enquadra en un procés general pel qual el capitalisme intenta regenerar la seva taxa de guany. El capitalisme intenta remuntar la seva crisis carregant sobre les esquenes dels treballadors majors penúries abocant-los agressió rere agressió, privatització rere privatització, contrareforma rere contrareforma, a la més absoluta misèria.

Donat que els atacs no minvaran, no podem “estrenys el cinturó” i esperar que “fent sacrificis” la situació es resoldrà. El Comitè d’Empresa no pot signar res, els treballadors ho tenen que tenir clar: d’aquesta situació només podem sortir més encadenats o més forts.

Els CJC/JCPC fem una crida a que els treballadors ens reunim en assemblees per debatre les accions pertinents a tal de defensar allò que indubtablement es mereixen: cosa que no és el que ens ofereix la direcció del centre ja no tan sols ara sinó des de fa anys.



Els CJC/JCPC fem una crida a la creació de Comitès per la Unitat Obrera (CUO) amb la filosofia de màxima unitat dels treballadors, amb la voluntat d’acabar amb la dinàmica de pactes entre patronal i treballadors, una dinàmica que només ha portat la més absoluta misèria a la classe obrera. Els CUO no són un sindicat, els CUO son els treballadors reunits per la base en assemblea sobirana defensant units els seus interessos de manera intransigent, independentment de la afiliació sindical o creença política, amb disposició de la defensa intransigent del dret a un treball digne, superant els límits legals quan calgui per la defensa d'aquest.

 Treballadors del Clínic, sense vosaltres no es cura ni un pacient, demostreu la vostra força!
                                                  A defensar la feina! A defensar la sanitat pública!

Comitè Executiu dels CJC/Joves Comunistes del Poble Català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada